De Academy wordt als vanouds een volledig verzorgde studie- en inspiratiedag over de digitalisering van het onderwijs en het gebruik van onze digitale lesmethodes.

Datum: 5 nov 2019
Tijd: 9:30 - 16:00
Lunteren: De Werelt
Tijdens de Academy presenteren wij BeatsNbits & Tijd voor Geschiedenis en kijken we naar de innovaties die in de methodes plaatsvinden. Daarnaast hebben we dit jaar een uitgebreid nascholingsaanbod voor je klaarstaan! Zo zal o.a. Marloes Hülsken de geschiedenisdocenten meenemen in de wereld van Oral History. Jeroen Katier laat muziekdocenten zien hoe je Musiceren & Differentiëren in de praktijk vorm kunt geven.
Vanzelfsprekend zorgen wij voor een overheerlijke lunch en voldoende gelegenheid om met collega’s en onze ontwikkelaars te praten. Daarnaast zijn er diverse inspirerende sprekers en zorgen wij voor een borrel na al het harde werken. Wij zorgen dat je boordevol inspiratie weer naar huis gaat! Voor alle muziek- en geschiedenisdocenten is deelname aan de Academy helemaal kosteloos. We hebben een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, meld je daarom snel aan via onderstaande button:
Aanmelden

Impressie & Sprekers

Bekijk hier de sfeerimpressie van de VO-Digitaal Academy 2018.

Ook dit jaar hebben we weer een inspirerende spreker klaarstaan: Michel van Ast. Michel is co-auteur van het bekende onderwijsboek ‘Kleppen dicht’ en begeleidt docenten die technologie willen inzetten binnen hun eigen onderwijs. Hij zal het tijdens de Academy hebben over de effectieve en actieve inzet van ICT in, en veranderingen binnen het onderwijs.

Programma

09:30 Deuren open
10:00 Opening en eerste spreker
11:00 Informatie & Ontwikkelingen
12:00 Lunch
13:00 Workshop- en inspiratieronde 1
14:15 Workshop- en inspiratieronde 2
15:30 Borrel

Programma & workshops

Dit jaar organiseren wij diverse workshops en inspiratiesessies. Zo zal Maroes Hülsken, onderzoekster en hoofddocent aan de HAN, de geschiedenisdocenten meenemen in de wereld van Oral History: Oral History is een onderzoeksmethode die gebruik maakt van opgenomen interviews. Deze interviews geven inzicht in herinneringen van ooggetuigen van een bepaalde gebeurtenis of periode. Uniek aan de methode is dat leerlingen, door het interviewen van een ooggetuige, zelf een rol hebben in het ‘maken’ van geschiedenis. Juist dit leren door te doen zorgt voor enthousiasme en betrokkenheid bij het vak geschiedenis. Daarnaast geven Tijd voor Geschiedenis ontwikkelaars Jan de Vries & Miesje Engels een workshop over de activerende werkvorm Actief Historisch Denken.

Muziekdocenten kijken samen met Jeroen Katier, hoofdvakdocent aan het ArtEZ Conservatorium, naar Musiceren & Differentiëren. In het voortgezet onderwijs wordt al decennia lang gesproken over differentiatie, of anders gezegd: het recht doen aan de verschillen tussen leerlingen. Binnen het muziekles schijnt het niet zo’n groot thema (meer) aangezien we, zeker tijdens het musiceren, vaak de beschikking hebben over veel speel- of zangpartijen die verschillen in moeilijkheidsgraad. Differentiëren lijkt binnen het vak muziek gebruikelijk te zijn, maar doen we dat eigenlijk wel? En hoe doen we dat dan? Daarnaast kijken we op basis van best practise samen met diverse docenten naar hoe BeatsNbits in de praktijk wordt ingezet.

Aanmelden

VO-Digitaal

Bieslook 4H
6942 SG Didam

Contactpersoon
Anne Smeets
Telefoon: 0316 820 993
Mobiel: 06 - 12319992

De Werelt

Westhofflaan 2
6741 KH Lunteren

BeatsNbits is de web based internet- muziekmethode voor alle leerlingen van het voortgezet onderwijs, inclusief het tweetalig onderwijs (TTO).
Bekijk de website ››
Tijd voor Geschiedenis is de web based internet geschiedenismethode voor alle leerlingen van het voorgezet onderwijs, inclusief het tweetalig onderwijs (TTO).
Bekijk de website ››
Naar boven

Klachtenprocedure

De organisatie van de VO-Digitaal Academy streeft ernaar de dag naar tevredenheid te organiseren. Toch kan het voorkomen dat een deelnemer een klacht heeft over de inhoud of over de procedure.

U kunt een eventuele klacht telefonisch kenbaar maken. U ontvangt binnen na ontvangst van een klacht een bevestiging van ontvangst van de klacht en de mededeling dat de klacht in behandeling is genomen en wie de klacht zal afhandelen en binnen welke termijn. Klachten en de wijze van afhandeling worden vertrouwelijk behandeld.

Wat kunt u verwachten

De VO-Digitaal Academy is toegankelijk voor muziek- en geschiedenisdocenten die lesgeven in het voortgezet onderwijs. Elke docent volgt drie sessies van een en anderhalf uur waarin in de eerste kennisgemaakt wordt met digitaal lesmateriaal en hoe technologie het leren en lesgeven ondersteunt. In de tweede en derde sessie maakt de docent een keuze uit sessies die in gaan op vakspecifieke onderwijskundige zaken, op algemene onderwijskundige zaken of op vakdidactische aspecten. Directe invloed op en bruikbaarheid in de eigen lespraktijk vormt de kern van deze sessies. Vandaar dat er in de sessies ruimte voor eigen inbreng is, en worden gebruikte hand-outs achteraf per mail verstrekt.

De afronding van de opleiding resulteert in een certificaat met een beschrijving van verworven competenties.

Competenties

Deelnemers verwerven

Te raadplegen literatuur